B-Classic - 24.08.2023 Mold session - Zonderwerk + Lennert Baerts

Datum & Tijd

do 24 augustus 2023
20:15 (CET)
Event op Facebook

Locatie

C-mine
C-mine 10
3600 Genk

Tickets

Basisprijs €10
- 26 jaar €5
Student (enkel op vertoon van geldige studentenkaart aan de ingang) €0

Koop Tickets

ZONDERWERK maakt soundtracks voor schilderijen, graphic novels, architectuur, installaties en ander beeldend werk. De toevoeging van muziek en sound design aan het kunstwerk creëert een nieuwe dimensie en versterkt de ervaring van de toeschouwer. Het is een extra laag, een alternatieve verhaallijn buiten het kader. Door vakkundig gebruik te maken van veldopnames, oude samplers, reel to reel tape en andere raadselachtige machines, krijgt elk stilleven een unieke compositie, een verklikkerige vorm van muziek die onderzoekt hoe textuur zich vertaalt naar geluid. ZONDERWERK is geluidskunstenaar Dijf Sanders en theatermaker Linde Carrijn.

Lennert Baerts  studeerde jazzsaxofoon en jazzcompositie aan het Conservatorium van Antwerpen. Daarnaast ook nog eens compositie bij Wim Henderickx en Bram Van Camp. Deze combinatie is hoorbaar in zijn eerste album CHANNELING THE FLOOD (2020) opgenomen met zijn band ANTI-PANOPTICON. Een kwartet, duidelijk geworteld in de improvisatiecultuur van de jazz, dat het verschil wil maken door ook (hedendaagse) klassieke muziek te incorporeren, hoorbaar in de uitwerking van de partituren en de uitbreiding van conventionele harmonieën.

Zijn levensles? 'Tijd is kostbaar dus doe wat je moet doen, werk keihard, werk gedisciplineerd, blijf honderd procent jezelf en nederig. De rest komt vanzelf.'