B-Classic - Frederik Neyrinck

Frederik Neyrinck

Componist Frederik Neyrinck (°1985) studeerde in Brussel, Stuttgart en Graz bij Piet Kuijken (piano), Jan Van Landeghem, Marco Stroppa en Clemens Gadenstätter (compositie).

Zijn composities werden uitgevoerd door verschillende ensembles en orkesten in binnen- en buitenland. Ook maakt hij vaak transcripties van bestaand repertoire. Zijn muziek is opgenomen door onder meer I SOLISTI, Revue Blanche en SPECTRA.

In 2017-2018 was hij seizoenscomponist bij Concertgebouw Brugge. Hij is Artist in Residence bij I SOLISTI van 2020 tot 2024. Hij ontving het Oostenrijkse Staatsstipendium voor compositie in 2018 en de Förderpreis van Wenen in 2020.

Ook op het gebied van muziektheater/opera is hij zeer actief. Hij is in residentie bij LOD muziektheater Gent en werkte ook samen met Kopergietery Gent, makemake produktionen Wenen en het Staatstheater in Oldenburg.

Als pianist heeft hij momenteel een duo samen met Teresa Doblinger (basklarinet/dans) met wie hij onlangs de NASOM-beurs voor 2020-2021 won.

Producties

Lis Antognini

WILD

Magisch-realistische theatervoorstelling over een vrouw op zoek naar haar plek in de natuur. Over de moeilijkheid om het mens-zijn aan de kant ...

lees meer