B-Classic - Gregory Frateur

Gregory Frateur

Performer, zanger, componist, lyricist & acteur. Gregory Frateur is in eerste plaats bekend om zijn bijzondere stem en als frontman van de Belgisch band Dez Mona waarmee hij ondertussen een repertoire heeft opgebouwd van 9 studio albums, een live album en verschillende soundtracks voor film, theater en dans.

Naast zijn werk met Dez Mona heeft Frateur door de jaren heen samengewerkt met verschillende collectieven, kunstenaars, componisten en muzikanten, waardoor hij zijn creatieve repertoire blijft uitbreiden en zich vaak out of comfort zone laat inspireren tot nieuwe creaties.

Momenteel werkt hij als maker en performer met choreograaf Ann Van den Broek aan een muziek- en dansvoorstelling die in mei 2025 in première zal gaan. Samen met bassist Nicolas Rombouts schreef hij de generiek song van de VRT politieserie Juliet die onlangs op antenne is gegaan.

Zijn grootste liefde ligt genesteld in de live performances die bekend staan om hun ruwe intensiteit en emotionele diepte.

Gregory Frateur blijft nieuwe muzikale horizonten verkennen en verlegt de grenzen van expressie met zijn suggestieve stem en artistieke visie, waardoor hij ondertussen een prominent figuur is in de Belgische muziekscene.

 

 

Producties

Zonsopgangconcert

Ieder jaar brengen we in de prachtige natuur van Borgloon muzikanten samen voor een uniek en onvergetelijk concert bij zonsopgang, waar oorstrelende ...

lees meer