B-Classic - Kim Van den Brempt

Kim Van den Brempt

Pianist Kim Van den Brempt brengt als liedbegeleider, kamermuzikant of als solist regelmatig concerten met zeer uiteenlopend repertoire.

Hij werkte mee aan meer dan honderd creaties van hedendaagse muziek, onder andere met ensemble Musiques Nouvelles onder leiding van Jean-Paul Dessy. De interesse en specialiteit in de muziek van onze tijd werd door zijn meesters Jan Michiels en Pierre Laurent Aimard aan de conservatoria van Brussel en Parijs aan hem doorgegeven.

Zijn zwak voor het lied en de specifieke rol van de pianist in deze werd dan weer passioneel overgebracht door Jozef de Beenhouwer en Graham Johnson aan de conservatoria van Antwerpen en Londen. De vele concerten met zangers (o.a. Thomas Blondelle, Ilse Eerens, Wilfried Van den Brande, Ana Naqe) en zijn langdurige samenwerking met sopraan Elise Caluwaerts zijn hiervan een levend bewijs.

Ook vult hij zijn muzikale projecten graag in samen met kunstenaars uit andere disciplines. Zo zijn er de samenwerkingen met schrijvers Lize Spit, Sien Volders en Laurent de Sutter, met kunstenaars Paul Van Gysegem, Anne Jones en Valérie Lenders of met filmcomponisten Johan Hoogewijs, Raf Keunen en Tuur Florizoone.

Met onder andere deze laatsten brengt hij vanaf 2020 het project ‘Moving Hands’ op de planken waarbij 5 nieuwe composities dialogeren met etudes van icoon Philip Glass.

 

Producties

Elfurenmis

De Elfurenmis is een concept uitgewerkt door de VELINX en B-Classic waarin klassieke muziek in zijn meest brede interpretatie de confrontatie ...

lees meer