B-Classic - 22.09.2022 Mold session - Roman Hiele, James De Graef, Maribeth Diggle

Datum & Tijd

do 22 september 2022
20:15 (CET)

Locatie

C-mine
Kleine zaal
C-mine 10
3600 Genk

Tickets

10€

Koop Tickets

Tijdens deze allereerste MOLD session brengen we Roman Hiele, James De Graef en Maribeth Diggle samen.

Roman Hiele is een Belgische electronica producer en componist die synthetische geluiden en jazz met elkaar verzoent. Hij speelt met improvisatie en ingrediënten uit klassieke muziek, en buigt dat alles om in no-nonsens electronica. Hiele werkte daarnaast samen met ontwerpers, regisseurs, theatermakers en beeldend kunstenaars.

James De Graef stampte zeer succesvol zijn eigen project 'loverman' uit de grond, is toetsenist en bassist bij Shht en helft van het elektroduo Partners.  Zijn naam passeerde al de revue op de invloedrijke blog Disco Naïveté. Zijn single 'Into The Night' (Loverman) was meteen een schot in de roos. Met zijn diepe stem en poëtische teksten gaat De Graef grootheden als Leonard Cohen en Nick Cave achterna. 

De Amerikaanse sopraan Maribeth Diggle trad op in grote zalen overal ter wereld. Haar repertoire omvat rollen als Medea van Cherubini, Die Frau (Erwartung), Alice Ford (Falstaff), Cio cio san (Madama Butterfly), Donna Elvira (Don Giovanni), Tatjana (Eugene Onegin) en de titelrol in Aida. Maribeth toerde als soliste met les ballets C de la B en bracht VSPRS en Pitié! in theaters in heel Europa. Ze werkt samen met verschillende gezelschappen en geeft ook workshops. Ze werkte mee als muzikale dramaturg en assistent voor Requiem pour L van les ballets C de la B. Ze werkt ook aan eigen voorstellingen.

Host: Kristof Claes

MOLD SESSIONS

Muzikale dates over muziekgenres heen. C-mine en B-Classic slaan de handen in elkaar voor een nieuw concept: MOLD sessions. Tijdens een MOLD session worden muzikanten van diverse pluimage voor 1 dag samengebracht. We laten hen experimenteren zoals in de ...

Lees Meer