B-Classic - 24.02.2024 Night Air: Counterforces

Datum & Tijd

za 24 februari 2024
17:30 (CET)
Event op Facebook

Locatie

Kunstencentrum BUDA
Kapucijnenstraat 10
8500 Kortrijk

Tickets

VOORVERKOOP: € 22
WILD CARD (vvk): € 19
4X4 KAART: € 19
-26: € 7

Koop Tickets

Tijdens de Thesmophoria, een religieus feest gewijd aan de godin Demeter en haar dochter Persephone, waren enkel vrouwen toegelaten. Het vieren van dit festival ging steeds met de grootste geheimzinnigheid gepaard, en buitenstaanders tasten in het duister over wat er zich daar precies afspeelde.
Een even mysterieuze sfeer hangt over Night Air. Vrouwelijke muzikanten voeren de boventoon in het programma, dat focust op experimentele en hedendaags klassieke muziek. Al weet niemand wat je echt kan verwachten. Waag een sprong in het duister en kom op ontdekking.

De line-up telt maar liefst tien acts die je verleiden en verwarren. In Frederik Croenes Counterforces trotseren zangeressen Lore Binon, IKRAAAN en Amos de patriarchale samenleving met vrouwelijke rebellie, de getalenteerde violiste Diamanda La Berge Dramm weet over alle muziek een laagje sterrenstof te strooien en de Japanse Hatis Noit mixt klassieke Japanse gagakumuziek, blackmetal, postrock en opera met haar buitengewone stem.

Genres en disciplines blenden, dat doen ook danseres/choreograaf Claire Croizé en violiste Aisha Orazbayeva, artieste en componiste Genevieve Murphy - geruggesteund door een full band – en componiste-performer Jasna Veličković. Multi-instrumentaliste Dienne laat hobo, fluit en piano versmelten met reverb en samples, terwijl slagwerkduo TUUM Collective breekt met de wetten van klassieke concerten. Zwerm onderzoekt de volksmuziek die begin 20e eeuw in havensteden ontstond en avant-garde artiesten Tashi Wadi en Julia Holter nemen je mee in hun bizarre muzikale wereld.

Night Air is een co-productie van Wilde Wensten, Sounds Now & BUDA kunstencentrum

Counterforces

Drie zangeressen gaan de muziek van Frederik Croene te lijf vanuit hun eigen achtergrond: sopraan Lore Binon, singer-songwriter IKRAAAN en performer Amina Osmanu. De teksten komen uit Dominique De Groens vuistdikke roman in wording, waarin drie jonge vrouwen ...

Lees Meer