B-Classic - Maarten Lingier

Maarten Lingier

Maarten Lingier (1993) begon in 2011 zijn conservatorium studies voor klassieke piano in Amsterdam bij professor Jan Wijn en studeerde er in 2015 af met de onderscheiding 'uitmuntend' af voor zijn bachelor proef. Hij zette zijn studies verder aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en behaalde zijn masterdiploma in 2017 met de graad 'Cum Laude'.

In 2018 besloot hij compositie te studeren aan de klas van Edith Lejet in de 'Ecole Normale de Musique de Paris, Alfred Cortot. Hij sloot zijn studie in 2019 af met de onderscheiding 'Degré Supérieure de Composition".

In 2019 werd hij gevraagd om een kamer-opera met rap-invloeden te schrijven voor het B-Classic festival. Dit werk werd uitgevoerd op 28 maart in C-Mine, Genk.

In hetzelfde jaar werd hij finalist van het concours 'Île de créations'. Zijn werk 'Suite concertante pour violoncelle' werd uitgevoerd in 2021 door het 'Orchestre National d'Île de France' met Victor-Julien Laferrière als solist. Dit concert werd tevens uitgezonden op FRANCE MUSIQUE op het programma: le concert du 20h.

In 2020 werd hem gevraagd een compositie voor viool en piano te schrijven, dit werk was verschillende keren te horen op radio KLARA met Vilmos Csikos op viool en hemzelf aan de piano.

Momenteel werkt hij aan een commissie van de KVS voor de muziek bij een theater stuk.

Lingier is als improvisator ook erg actief.

Sinds 2020 maakt Maarten deel uit van de vaste B-Classic band in De elfurenmis.