B-Classic - 09.10.2022 Elfurenmis met Benjamin Glorieux & Emmanuelle Verhaegen

Datum & Tijd

zo 9 oktober 2022
11:00 (CET)

Locatie

Casino
Sint-Truidersteenweg 3
3700 Tongeren

Tickets

Basisprijs €16,00
Vriend van de Velinx €12,00

Koop Tickets

Op 25 oktober 2020 hielden de VELINX en B-Classic de Elfurenmis boven het doopvont, meteen ook de laatste voorstelling van 2020. De mis bleek een schot recht in de roos te zijn, een heerlijke ervaring voor publiek, artiesten en organisatie. Jammer genoeg sloeg nadien COVID onverbiddelijk toe en zagen we ons genoodzaakt over te gaan tot livestreaming van een aantal missen. Zo ook deze heuglijke viering op 24 januari 2021 waarin cellist Benjamin Glorieux, gender activiste Emmanuelle Verhagen, Rashif El Kaoui en onze vaste begeleidingsband Martijn Vanbuel (bas), Maarten Lingier (piano) en Tim Finoulst (gitaar) zichzelf overstegen. Deze magische ervaring bieden wij u nu 100% live en zonder scherm of wifi aan.

Emmanuelle Verhagen is, naast diversiteitsconsulente, ook voorzitter van Intersekse Vlaanderen. In februari 2020 sprak die nog het Federaal Parlement toe en in juni 2020 getuigde die voor de commissie volksgezondheid. Emmanuelle heeft het in deze lezing-annex-preek over hun ervaring met hun intersekse lichaam. Over hoe wij oordelen over de lichamen van onze kinderen en hen zonder hun inspraak ‘normaliseren’.

Cellist Benjamin Glorieux draait er zijn strijkstok niet voor om om van de suites van Bach samen met het Belgian National Orchestra te switchen naar een concert met Zwangere Guy. Naast cellist is Benjamin ook dirigent en componist. Zijn performance op 24 januari 2021 tijdens de live-stream was dermate verbluffend dat het werkelijk een zonde zou zijn om u deze live-ervaring te ontzeggen. U weze gewaarschuwd.

Ceremoniemeester Rashif El Kaoui ontvangt, kijkt toe, spreekt aan, dankt en zegent waarop wij allemaal zullen heengaan in vrede.

Een voorstelling in het kader van het festival ‘Beroert’, een samenwerking tussen de VELINX en B-CLASSIC.

Met steun van de Nationale Loterij.