B-Classic - 25.10.2020 Elfurenmis met Rachida Lamrabet en Tutu Puoane

Datum & Tijd

zo 25 oktober 2020
11:00 (CET)

Locatie

De Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren

Tickets

Standaard: 16€
Ticketverkoop: 2 september 10:00

Koop Tickets

Rachida Lamrabet zal deze inspirerende concertreeks - er volgen nog 4 andere Elfurenmissen - aftrappen met een donderpreek. Rachida Lamrabet is naast schrijfster ook juriste. Ze debuteerde in 2007 met Vrouwland en won hiermee de Debuutprijs van Boek.be. In september 2018 verscheen haar laatste roman ‘Vertel het iemand’ waarvoor zij in 2020 de Ultima voor Letteren van de Vlaamse Gemeenschap in ontvangst mocht nemen. Lamrabet heeft 16 jaar gewerkt als juriste bij UNIA. Momenteel is zij projectcoördinator van het diversiteitstraject sCan&Do bij het Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten en is zij als praktijkassistent discriminatierecht verbonden aan de Legal Clinic van de faculteit rechten van de universiteit Gent.

Gastmuzikante nummer één is inderdaad een ‘umero uno’. Dubbel South-African Music Award winnares, Tutu Puoane, is afkomstig van een township nabij Pretoria. Ze groeide op in een muzikale familie in een tijd toen jazz nog werd gezien als een vorm van rebellie tegen de Apartheid. In 2001 studeerde Puoane af aan de University of Cape Town en kwam via een tussenstop in Den Haag in 2004 in Antwerpen terecht. Puoane groeide ondertussen uit tot een bekwame en ervaren zangeres, die gevraagd wordt door beroemde namen, zoals Roy Hargrove, Stacy Rowles, Hein van de Geyn, Dré Pallemaerts, Toots Thielemans en het Brussels Jazz Orchestra (BJO).

 

Elfurenmis

De Elfurenmis is een concept uitgewerkt door de VELINX en B-Classic waarin klassieke muziek in zijn meest brede interpretatie de confrontatie aangaat met een lezing avant la lettre – zeg maar preek. Een vaste begeleidingsband krijgt het gezelschap van ...

Lees Meer