B-Classic - 14.11.2021 Elfurenmis met Noël Slangen en Hrachya Avanesyan

Datum & Tijd

zo 14 november 2021
11:00 (CET)

Locatie

de Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren

Tickets

Standaard: 16€

Koop Tickets

Weer een Elfurenmis om lang op voorhand naar uit te kijken! Deze keer krijgt onze vaste begeleidingsband bestaande uit Maarten Lingier, Tim Finoulst, Maarten Vanbuel en ûber-gastheer Rashif El Kaoui het gezelschap van begenadigd spreker Noël Slangen en meester-violist Hrachya Avanesyan.

Moeten we communicatie-specialist Noël Slangen nog voorstellen? Scherpe pen, immer spits en rad van tong met uitgesproken opinies over alles en nog wat. Wij nodigen Noël uit in zijn hoedanigheid als voorzitter van het Kinderarmoedefonds van de Koning Boudewijnstichting waar hij in december 2019 de fakkel overnam van psycholoog Peter Adriaenssens. Daarnaast werd hij in deze periode algemeen directeur van POM Limburg, de provinciale ontwikkelingsmaatschappij van Limburg. Het Kinderarmoedefonds zet zich in voor de jonge levensjaren van kinderen in armoede, specifiek tussen 0 en 3 jaar. Noël Slangen, die zelf in armoede opgroeide, brengt ons misschien geen blijde boodschap over kinderen en armoede maar wel eentje die gehoord moet worden.

Hrachya Avanesyan wordt beschreven als een "gevoelige en hoogst volleerde musicus met expressieve nuances" (Gramophone Magazine) en "een solist met gepassioneerde kracht, gevoel en een zachte toon" (Frankfurter Allgemeine) en won de eerste prijs van de Yehudi Menuhin en Carl Nielsen wedstrijden. 

Hrachya Avanesyan is geboren in Armenië en verhuisde op 17-jarige leeftijd met zijn gezin naar België. Hij studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel in de klas van Igor Oistrakh. Daarna vervolgde hij zijn studies aan het Muziekcollege Koningin Elisabeth bij Augustin Dumay en aan de Hochschule in Keulen bij Mihalea Martin. Hrachya Avanesyan speelt op en viool van J.B. Vuillaume uit 1864.