B-Classic - 24.10.2021 Elfurenmis met Ignace Schops en Gaetan La Mela

Datum & Tijd

zo 24 oktober 2021
11:00 (CET)
Event op Facebook

Locatie

de Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren

Tickets

Standaard: 16€

Koop Tickets

Aan de vooravond van de grote klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Glasgow openen B-Classic en de VELINX onder het motto ‘think global, act local’ op zondag 24 oktober om 11 uur al de debatten met een bevlogen lezing – zeg maar gerust een preek - van natuurbeschermer, bruggenbouwer en eco-(onheils?)profeet Ignace Schops.


Ignace is een Vlaams natuur- en milieubeschermer, deskundige op gebied van herpetologie, biodiversiteit en landschapszorg en bezieler van het Nationaal Park Hoge Kempen. Hij maakt ook deel uit van het Climate Leaderschips Corps van Al Gore en mocht de prestigieuze Goldman Environmental Prize in ontvangst nemen.
Iemand die dus weet waarover hij preekt, met het hart op de goede plaats én op de tong. Spoiler alert: het geheven vingertje zal eveneens van de partij zijn.


Tijdens deze alternatieve mis-viering is er naast het gesproken woord ook plaats voor een aangepaste streep muziek, hiervoor nodigden wij Gaetan La Mela uit. Percussionist Gaetan La Mela behoort tot de vaste kern van het gerenommeerde Hermes Ensemble en is lid van Belgian Brass.
Samen met pianist Maarten Lingier, bassist Martijn Vanbuel en gitarist Tim Finoulst zal hij deze Elfurenmis muzikaal inkleuren.


Acteur en woordkunstenaar Rashif El Kaoui zorgt als ideale gastheer voor een warm bad vol zalvende en minder zalvende woorden.
Het aangepaste glaasje achteraf krijgt u er zomaar bij. Graag tot in de VELINX!